Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η εκδίκηση της κυρίας (The Visit)


Η μικρή πόλη Güllen προετοιμάζεται για την άφιξη της Κάρλα Ζαχανάσιαν, μιας ζάμπλουτης κυρίας που επιστρέφει στη γενέτειρά της ύστερα από πολυετή απουσία.
Στη Güllen, η φτώχεια μαστίζει τους κατοίκους. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, ο κόσμος είναι χρεωμένος, οι αρχές του τόπου και οι απλοί πολίτες είναι σε απόγνωση.
Οι ελπίδες όλων στρέφονται στην εκκεντρική κυρία Ζαχανάσιαν που, στο κάλεσμα των κατοίκων για φιλανθρωπία και βοήθεια, απαντά με μια απροσδόκητη πρόκληση: υπόσχεται ένα εξωφρενικό ποσό αν οι κάτοικοι σκοτώσουν το νεανικό της έρωτα.

Η μεταφορά του πιο γνωστού θεατρικού έργου του Φρήντριχ Ντίρενματ στη μεγάλη οθόνη έχει χαρακτήριστει αριστουργηματική από κριτικούς, ξεπερνώντας σε επιτυχία ακόμα και την αυθεντική παράσταση του Μπρόντγουεη με τους Άλφρεντ Λουντ και Λυν Φοντάν.

Η δυναμική παρουσία της Ίνγκριντ Μπέργκμαν «ορίζει» την ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος,  ο Άντονι Κουίν μεταμορφώνεται μοναδικά από θύτης σε θύμα, σε ένα ασπρόμαυρο Güllen που αλλοτριώνεται υπό την προοπτική του πλούτου. Την οικονομική κρίση ακολουθεί η πνευματική και ηθική παρακμή. Ή μήπως το αντίθετο?

Η ταινία προτάθηκε για βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Bernhard Wicki
Παίζουν: Anthony Quinn, Ingrid Bergman


Δεν υπάρχουν σχόλια: