Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ανεμοδαρμένα Ύψη (1939)


Η ταινία Ο Πύργος των Καταιγίδων (αγγλ. Wuthering Heights), γνωστό και ως Ανεμοδαρμένα Ύψη είναι δράμα παραγωγής 1939 σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ και αποτελεί τη γνωστότερη και εμπορικότερη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Έμιλι Μπροντέ. Η διασκευή του μυθιστορήματος για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τους Τσαρλς ΜακΆρθουρ και Μπεν Χεχτ.
Η ταινία εξιστορεί μόλις δεκαέξι από τα τριαντατέσσερα κεφάλαια του μυθιστορήματος της Μπροντέ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Λόρενς Ολίβιε στο ρόλο του Χίθκλιφ, η Μερλ Όμπερον στο ρόλο της Κάθι, ο Ντέιβιντ Νίβεν στο ρόλο του Έντγκαρ και η Τζέραλντιν Φιτζέραλντ στο ρόλο της Ισαβέλλας.
Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης ως η Καλύτερη Ταινία για το 1939 και έλαβε οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κερδίζοντας τελικά το Όσκαρ Φωτογραφίας σε Ασπρόμαυρη Ταινία για τον Γκρέγκ Τόλαντ[1]. Το 2007 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου.


Χαμενος σε μια χιονοθυελλα στη βραχωδη Αγγλια, ενας αντρας αγνωστος βρισκεται τυχαια στα Ανεμοδαρμενα Υψη, το σκοτεινο, μελαγχολικο κτημα του μυστηριωδους Χιθκλιφ. Ο θλιμμενος αυτος αντρας ειναι τοσο βασανισμενος απο εναν ανεκληρωτο ερωτα, που εχει χασει την θεληση του για ζωη. Καθως η καταιγιδα συνεχιζεται , ο εξαντλημενος ταξιδιωτης, γοητευεται απο τη θλιβερη ιστορια του Χιθκλιφ και του αθωου ερωτα του για την Καθι ενος ερωτα που ποτε δεν πηρε σαρκα και οστα. Και αυτο γιατι οταν ο Χιθκλιφ εφυγε για να αναζητησει την τυχη του, επιστρεφοντας βρηκε την Καθι παντρεμενη με την υψηλη κοινωνια... Η ανακαλυψη αυτη εκανε συντριμμια την ψυχη του, αλλα αφησε ανεγγιχτη τη φλεγομενη επιθυμια του για την Καθι που θα εβραζε μεσα του για παντα...

Σκηνοθεσία: William Wyler

Σενάριο: Charles MacArthur, Ben Hecht

Ηθοποιοί: Merle Oberon, Laurence Olivier, David Niven


Δεν υπάρχουν σχόλια: