Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Akropol

Το Ακροπόλ είναι μουσικοχορευτική ταινία του Παντελή Βούλγαρη, παραγωγή του 1995. Πραγματεύεται την οργάνωση μιας παράστασης στο θρυλικό θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζοντας τον κόσμο του θεάτρου και του θεάματος, με όλες τις αντιζηλίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Απέσπασε το βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Valencia και το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Καΐρου.


 Το θέατρο Ακροπόλ, το πασίγνωστο και ιστορικό μουσικό θέατρο της Αθήνας, ετοιμάζεται για πρεμιέρα. Λίγο πριν από την έναρξη, ο αυτοδημιούργητος θεατρώνης Πρίγκηψ αναγκάζεται να απολύσει μία από τις πρωταγωνίστριες, η οποία είναι μεθυσμένη. Ψάχνοντας για αντικαταστάτρια, σκέπτεται να ρισκάρει προσλαμβάνοντας ένα πρώην παιδί-θαύμα του κινηματογράφου, τον Λάκη Λοΐζο, διακεκριμένο ηθοποιό που ειδικεύεται σε γυναικείους ρόλους, κυρίως κωμικούς, και που τώρα διευθύνει ένα γραφείο κομπάρσων.
 Η ζαριά είναι καλή, ο Λάκης σημειώνει μεγάλη επιτυχία, προκαλώντας έτσι τον ανείπωτο φθόνο των συναδέλφων του. Του τη στήνουν λοιπόν στην τελευταία παράσταση, τότε που οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί κάνουν το κατ’ έθιμον περιβόητο «αλαλούμ», το οποίο προτρέπει σε σκανδαλισμούς και εν γένει τρέλες και ανορθόδοξες συμπεριφορές. Την κρίσιμη αυτή βραδιά, ο Λάκης θα ταπεινωθεί και θα ταπεινώσει, ξεκαθαρίζοντας συνάμα λογαριασμούς και σβήνοντας λεκέδες, για να βρεθεί και πάλι στο κομπαρσάδικο...

 Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης



Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Βογιατζής, Θέμις Μπαζάκα, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σωτηρία Λεονάρδου, Σταύρος Παράβας, Δέσπω Διαμαντίδου, Ειρήνη Ιγγλέση, Άντζελα Γκερέκου, Μάνος Βακούσης, Έκτωρ Καλούδης, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Νίκος Αλατζάς, Άγγελος Γεωργιάδης, Χάρης Νάζος, Δημήτρης Δρόσος, Κοσμάς Φοντούκης, Αντιγόνη Αλικάκου, Όλγα Δαμάνη, Πόπη Παπαδάκη, Γιάννης Σαμψιάρης, Σταμάτης Γκίκας, Γιώργος Γκίκας, Θόδωρος Παναγόπουλος, Νίκος Καραγιώργος, Γεώργιος Λεφεντάριος, Σταύρος Κωνστανταράκος, Μαρία Αναστασιάδου, Βάσω Γιαννακοπούλου, Μίνα Μπατσακούτσα, Δήμητρα Ανδρέου, Τάνια Ρουσσοπούλου, Όλγα Γερογιαννάκη, Χαρά Κάραλη, Έλενα Μιχαηλίδου, Σπυριδούλα Παλατζά, Τζένη Παναγιωτοπούλου, Φωτεινή Παπασωτηρίου, Ιωάννα Πάραλη, Νίκος Πορτοκάλογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: