Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σκυλίσια μέρα


Το 1972 δύο άντρες προσπαθούν να ληστέψουν μία τράπεζα στο Μπρούκλιν. Η ληστεία δεν πάει όπως θα ήθελαν οι ληστές και σύντομα η τράπεζα περικυκλώνεται από την αστυνομία, τα ΜΜΕ και το αχόρταγο για θέαμα κοινό. Το ασυνήθιστο σ’ αυτή την ιστορία είναι το κίνητρο που ώθησε τον έναν από τους δύο δράστες στην παράτολμη αυτή πράξη.

Προσπάθησε να ληστέψει λοιπόν για να βοηθήσει οικονομικά τον σύντροφο του να κάνει αλλαγή φύλλου! Θέλετε κι άλλο; Ο «ληστής» είναι παντρεμένος και έχει και δύο παιδιά!

Αυτή λοιπόν η αρκετά «σουρεάλ» κατάσταση ενέπνευσε τον Σίντνει Λιουμετ να φτιάξει μία ταινία που έρχεται να ρημάξει τις αμερικάνικες προκαταλήψεις και να ξύσει πληγές σχετικά με το αυτονόητο δικαίωμα του ανθρώπου στον έρωτα και στο σεξ. Και το καταφέρνει βάζοντας ως πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κάνει δύο ηθικά «λάθη»: απατά την γυναίκα του-και δη με άντρα!- και ληστεύει μία τράπεζα. Αλλά αυτά τα ατοπήματα δεν δείχνουν να επηρεάζουν το κοινό που αποθεώνει τον Σόνυ (περί ου ο λόγος) και τον ανεβάζει στο βάθρο του ήρωα. Μαζί και τα μίντια που με την γνωστή κουτσομπολίστικη διάθεση τους κάνουν το προσωπικό δράμα του πρωταγωνιστή δημόσιο θέαμα.

Σκηνοθεσία: Σίντνευ Λιούμετ

Σενάριο: Φρανκ Πιρσον


Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζον Καζάλε, Πενέλοπε Άλεν



Δεν υπάρχουν σχόλια: