Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Οι Κόκκινοι


Η ταινία αφηγείται: Τη ζωή του Τζον "Τζακ" Σάιλας Ριντ (Γουόρεν Μπίτι), ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και  ιδρυτή του κομμουνιστικού εργατικού κόμματος της Αμερικής. Τη γνωριμία και τη σχέση του με τη Λουίζ Μπράιαντ (Ντάιαν Κίτον), μια παντρεμένη γυναίκα με προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες, που αφήνει το σύζυγό της για εκείνον και γίνεται εκπρόσωπος του γυναικείου φεμινισμού στην Αμερική της δεκαετίας του 1910.
Τη διαμονή του ζευγαριού στο Γκρίνουιτς Βίλαντζ της Νέας Υόρκης, όαση της ελεύθερίας έκφρασης και των ηθών για τη συντηρητική αμερικανική κοινωνία των αρχών του αιώνα. Τη γνωριμία και τη σχέση του ζευγαριού με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο δραματουργός Ευγένιος Ο'Νιλ (Τζακ Νίκολσον), η φεμινίστρια Έμμα Γκόλντμαν (Μορίν Στέιπλετον) και ο συγγραφέας Μαξ Ίστμαν (Έντουαρντ Χέρμαν). Καθώς και την πολιτική τους διαμάχη, πάνω στο θέμα του πολέμου και της εργασίας με την κυβέρνηση Γουίλσον, η οποία τους οδήγησε στη Ρωσία του 1917 και την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ένα γεγονός που άλλαξε τις ζωές τους για πάντα και ώθησε το Ριντ να γράψει το αριστούργημά του πάνω στην επανάσταση με τίτλο "Οι 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο".

Η ταινία Οι Κόκκινοι (Αγγλ. Reds) είναι επικό δράμα παραγωγής 1981 σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπίτι. Ο Μπίτι πέρα από τη σκηνοθεσία, έγραψε το σενάριο, έκανε την παραγωγή και πρωταγωνίστησε στην ταινία. Τον ηθοποιό που υποδύεται το Τζον Σάιλας Ριντ, δημοσιογράφο και συγγραφέα του μυθιστορήματος Οι 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο πάνω στη Ρώσικη Επανάσταση, πλαισιώνουν οι Ντάιαν Κίτον στο ρόλο της Λουίζ Μπράιαντ, ο Τζακ Νίκολσον στο ρόλο του Ευγένιου Ο'Νιλ και η Μορίν Στέιπλετον στο ρόλο της Έμμα Γκόλντμαν. Η ταινία έλαβε 12 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ και κέρδισε τρία μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Γουόρεν Μπίτι.

Μέρος πρώτο : 





  Mέρος δεύτερο:





Δεν υπάρχουν σχόλια: