Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ένας Αμερικανός Φίλος


Ο Τομ Ρίπλει είναι Αμερικάνος που εγκαταστάθηκε στο Αμβούργο για να συνεχίσει την εγκληματική του καριέρα. Πουλάει σε δημοπρασίες άγνωστους πίνακες του φημισμένου ζωγράφου Ντερβάτ, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει πεθάνει, στην πραγματικότητα όμως ζει στην Νέα Υόρκη και ζωγραφίζει πίνακες.
Ο Ρίπλεϊ γνωρίζει τον Γιόναταν Τσίμερμαν και τη σύζυγό του Μαριάννε, οι οποίοι ανακαλύπτουν την απάτη και έτσι βάζει τον γκάνγκστερ Μινό να παραχαράξει τα ιατρικά αποτελέσματα του Τσίμερναν, για να τον κάνει να πιστέψει ότι είναι βαριά άρρωστος και να τον βάλει στο χέρι. Ο Τσίμερμαν πέφτει στα δίχτυα του Αμερικάνου, ο οποίος του υπόσχεται όταν πεθάνει να φροντίσει για την οικονομική βοήθεια της οικογένειάς του. Ως όρο όμως του αναθέτει μια ειδική αποστολή, να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

Σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς με τους: Μπρούνο Γκαντζ, Ντένις Χόπερ, Λίζα Κρόιζερ, Νίκολας Ρέι, Σάμιουελ Φούλερ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: