Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι Επτά Σαμουράι



Στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, την εποχή του αιματηρού εμφυλίου πολέμου, ένα χωριό κινδυνεύει από λιμό εξαιτίας των συχνών επιδρομών μίας συμμορίας ένοπλων ληστών. Ενας χωρικος μια μερα τυχαία ακουει τους ληστές να σχεδιαζουν να κλεψουν την σοδειά τους, την εποχή της συγκομιδής.

Οι απελπισμένοι χωρικοί, μην έχοντας άλλη λύση, αποφασίζουν να ζητήσουν τη βοήθεια ενός έμπειρου σαμουράι. Αυτός δέχεται να τους βοηθήσει και θα επιστρατεύσει άλλους εξι...
άνεργους πολεμιστές, με μοναδικό αντάλλαγμα τρία φτωχικά γεύματα την ημέρα και τη χαρά της νίκης

Από τις πλέον επικές παραγωγές που έχουν γυριστεί το Επτά Σαμουράι είναι Η ταινία που έκανε διάσημο τον Akira Kurosawa στην δύση. Ένα φιλμ που μιλά για την οίηση του ανθρώπου και την ταπεινότητα που πρέπει να διακρίνει κάθε πράξη μας, ένας πινάκας της συνεχής πάλης με τον εαυτό μας όπου η μόνη διέξοδος είναι η επανάσταση μέσω της συλλογικότητας, ώστε οι πραγματικοί χτίστες της ανθρωπότητας να αγκαλιάσουν το μέλλον που τους αξίζει.
Το Επτά σαμουράι με την διεισδυτική ματιά του, τον απλό αλλά και σκληρό και βίαιο κώδικα του εξακολουθεί μετά από πολλά χρόνια να είναι το λάβαρο της αξιοπρέπειας που θα ξεσηκώνεται αιώνια ώστε να αντιμετωπιστούν εκείνα τα παράσιτα που αδιαφορούν για την ύπαρξη αυτών που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν. Γυρισμένο σε ένα αληθινό ορεινό χωριό έχει Εξαιρετικές χορογραφημένες σκηνές μαχών, διάλογους που συναρπάζουν, αυστηρό ρυθμό, ανυπέρβλητα εικαστικής τελειότητας πλάνα, ενώ σε δραματουργικό επίπεδο εκπέμπει τεράστια δύναμη ως ένα ουμανιστικό ποίημα βαθιά υπαρξιακό, μια ελεγεία για του καταπιεσμένους που συγκλονίζει μέχρι σήμερα, ένα ακαταμάχητο έπος συναισθημάτων, συμβολισμών και καθαρής ψυχαγωγίας… με όλη τη σημασία της λέξης.


Σενάριο: Hideo Oguni, Shinobu Hashimoto, Akira Kurosawa
Σκηνοθεσία: Akira Kurosawa
Πρωταγωνιστούν: Toshiro Mifune, Takashi Shimura, Seiji Miyaguchi, Minoru Chiaki, Keiko Tsushima, Yukiko Shimazaki



Δεν υπάρχουν σχόλια: