Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το Αγόρι Πίσω από το Συρματόπλεγμα


Βρισκόμαστε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,στη Γερμανία, κοντά σε ένα από τα φονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί βρίσκεται ο Bruno (Asa Butterfield), ένα αγόρι που μετακόμισε εκεί καθώς ο πατέρας του είναι ο διοικητής του στρατοπέδου. Κατά τις εξερευνήσεις του στο δάσος, ο Bruno γνωρίζει πίσω από τα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου ένα συνομήλικο Εβραίο αγόρι, τον Shmuel (Jack Scanlon).
Όμως, τα συρματοπλέγματα και η θρησκεία δεν αρκούν στο να εμποδίσουν αυτή τη φιλία που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σε αυτά τα δύο αγόρια, η οποία στο άμεσο μέλλον θα έχει απρόσμενες συνέπειες. Μία φιλία που υπενθυμίζει και σε εμάς ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει…

Η ειρωνεία είναι ένα στοιχείο που συναντάμε πολλές φορές στο φιλμ και αυτή προκύπτει από την αντίθεση του κόσμου του Shmuel από αυτόν του Bruno αλλά και στην άγνοια που διακατέχει και τους δύο. Στα μάτια του Bruno τα νούμερα της φορεσιάς του φίλου του είναι μέρος ενός παιχνιδιού. Η στολή εργασίας του είναι πιτζάμα και το μέρος στο οποίο ζει είναι κάτι σαν φάρμα.



Σκηνοθέτης: Mark Herman
Ηθοποιοί: Asa Butterfield, Zac Mattoon O'Brien, David Thewlis 



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.....