Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Metropolis (1927 )

Παρακολουθώντας αυτή την ταινία που, «τυπικά» δημιουργήθηκε έναν σχεδόν αιώνα πριν! (87 χρονια), «ουσιαστικά» όμως θεωρώ ότι αποτελεί μια ανάμνηση (ίσως και ένα ''ρεπορτάζ'') από το μέλλον, αναρωτιέμαι: Μήπως, τελικά, ο κινηματογράφος (αυτός) θα έπρεπε να εισαχθεί στο πρόγραμμα σπουδών - αν όχι στην πρωτοβάθμια - στην δευτεροβάθμια και, πολύ περισσότερο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών μας; Πιστεύω ότι θα διαμόρφωνε πολύ καλύτερους ανθρώπους, ενεργούς και μαχητές πολίτες... Αλλά πάλι, ίσως και αυτός είναι ο λόγος που οι ''κρατούντες'' δεν το επιτρέπουν. Χρέος μας, λοιπόν, να το πράξουμε εμείς.
Μια μυθική δημιουργία, που ο θρύλος της προηγείται! Μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών, πανάκριβη υπερπαραγωγή, ορόσημο του παγκόσμιου κινηματογράφου, τόσο του βωβού όσο και για τις επόμενες γενεές, κυριότερη επιρροή σε όλες τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκαν από τότε.
 
Υπόθεση

Στο μέλλον, η τρανή πόλη «Μητρόπολη» είναι το καμάρι του σύγχρονου κόσμου, με κυβερνήτη τον Τζο Φρέντερσεν. Αυτή η πανέμορφη ουτοπία όμως δεν κινείται μόνη της. Είναι ένας καλο-λαδωμένος μηχανισμός, που λειτουργεί νύχτα-μέρα από τον εξαντλητικό κόπο και μόχθο των εργατών. Ομως, αυτή η κατάσταση, με τους αστούς να χαίρονται τη ζωή που τους προσφέρει ο μόχθος των εργατών, σύντομα θα αλλάξει, όταν ο γιος του Φρέντερσεν, ο Φρέντερ, που ζει μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη γλέντια, γνωρίζει κατά τύχη την όμορφη Μαρία, κόρη ενός εργάτη...

Παραγωγή: Γερμανική Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ

Πρωταγωνιστούν: Αλφρεντ Αμπελ, Γκουστάβ Φρούχλις, Φριτζ Ρασπ, Μπριγκίτε Χελμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: