Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη


Η ταινία Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη (ιταλ. Roma, Città Aperta) είναι ένα νεορεαλιστικό αριστούργημα, παραγωγής 1945 σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Ροσελίνι. Η ταινία  πραγματεύεται την περίοδο της γερμανικής κατοχής της Ρώμης το 1944. Η ταινία κέρδισε βραβεία σε πολλές κινηματογραφικές διοργανώσεις και έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Σεναρίου.

Υπόθεση

Ρώμη 1944. Η πόλη είναι υπό γερμανική κατοχή και οι πολίτες της βιώνουν τη βάρβαρη συμπεριφορά των Γερμανών. Οι Γερμανοί αναζητούν έναν Ιταλό, τον Τζόρτζιο Μανφρέντι (Μαρτσέλο Παλιέρο), με την υποψία ότι είναι μέλος μιας ομάδας της Αντίστασης. Εκείνος ζητά βοήθεια από το φίλο του Φραντσέσκο (Φραντσέσκο Γκραντζάκετ), που πρόκειται να παντρευτεί τη χήρα Πίνα (Άννα Μανιάνι). Η Πίνα κι ο ιερέας Δον Πιέτρο Πελεγκρίνι (Άλντο Φαμπρίτσι) προσπαθούν να βοηθήσουν τον Τζόρτζιο να φύγει από την πόλη το συντομότερο δυνατόν με νέα ταυτότητα. Παράλληλα η Πίνα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Φραντσέσκο την αμέσως επόμενη μέρα, όταν κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον του Τζόρτζιο δίνει πληροφορίες στους Γερμανούς βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων.


Σκηνοθεσία Ρομπέρτο Ροσελίνι. Παραγωγή Τζουζέπε Αμάτο, Φερούτσο Ντε Μαρτίνο, Ρομπέρτο Ροσελίνι . Σενάριο Φεντερίκο Φελίνι Σέρτζιο Αμιντέι, Τζόρτζο Μπασάνι. Πρωταγωνιστές Άννα Μανιάνι, Άλντο Φαμπρίτσι, Μαρτσέλο Παλιέρο. Κυκλοφορία 1945. Πρώτη προβολή 27/9/1945. Μουσική Ρέντσο Ροσελίνι. Διάρκεια 105 λεπτά. Γλώσσα: Ιταλικά Γερμανικά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: