Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Καραβάν Σαράι

Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λάζαρου Παυλίδη και πρωταγωνιστούν Θύμιος Καρακατσάνης, Δήμητρα Χατούπη, Μίρκα Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κολοβός, Λάζαρος Αντρέου. Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ψαρρά.

Περίοδος του εμφυλίου: Εξαθλιωμένοι αγρότες από τα χωριά της Μακεδονίας καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη με τα λιγοστά τους υπάρχοντα για να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου.
Εκεί, συνωστίζονται κατά δεκάδες σ' ένα παλιό οικοδόμημα, το Καραβάν Σαράι.
Σ’ αυτό το πολυώροφο εξάμβλωμα διαδραματίζεται η ταινία. Εκεί που έχει στοιβάξει τους ανθρώπους ο «εθνικός» στρατός για να ξεχωρίσει δήθεν τους αμάχους, αλλά στην ουσία για να αποκόψει τον δημοκρατικό στρατό από τους τροφοδότες του.

Εκεί λοιπόν παρακολουθούμε τους αγώνες των στερημένων χωρικών για να επιβιώσουν στη μεγαλούπολη, και ταυτόχρονα να προσπαθούν να μη χάσουν την αξιοπρέπεια τους και την ελπίδα.


Σενάριο Τάσος Ψαρράς από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Λάζαρου Παυλίδη* *Μουσική Γιώργος Τσαγκάρης* Σκηνοθεσία Τάσος Ψαρράς* *Πρωταγωνιστές Θύμιος Καρακατσάνης, Δήμητρα Χατούπη, Βασίλης Κολοβός, Λάζαρος Ανδρέου, Ζαφείρης Κατραμάδας, Τάσος Παλαντζίδης, Άλεξ Ρεβίδης, Μελίνα Μποτέλλη, Δημήτρης Αρώνης, Χάρης Τσιτσάκης, Βάνα Φιτσιώρη, Κώστας Ίτσιος, Γιώργος Φουρνιάδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Μπογιαρίδης*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: