Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γαλαξίας


Δυο ζητιάνοι, ο Πωλ και ο Ζαν οδοιπορούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθοδόν συναντάν εκτός τόπου και χρόνου διάφορες μορφές, οι οποίες εκπροσωπούν διάφορες διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης, και επεξηγούν διάφορα δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.
Γαλαξία αποκαλούσαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τη διαδρομή των προσκυνητών για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου της Compostella (Campus Stella= ο τόπος/δρόμος των αστερίων –συνεκδοχικά ο γαλαξίας).

Ο Γαλαξίας ή αλλιώς La Voie lacteee είναι ένα από τα πιο ώριμα έργα του ισπανού σκηνοθέτη. O ίδιος ο Bunuel θέτει απέναντί του τα θρησκευτικά και αιρετικά προβλήματα που προκύπτουν από τα έξι βασικά δόγματα του καθολικισμού. Στη συνέχεια, επιστρατεύει την ανελέητή του διάθεση για σάτυρα και τον αδυσώπητο σχολιασμό του και δημιουργεί μια ταινία μπουρλέσκο πλαισιωμένη από στιγμιότυπα σουρεαλιστικής φαντασμαγορίας.



ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Λουί Μπουνιουέλ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Λουί Μπουνιουέλ, Jean-Claude Carrière

ΠΑΙΖΟΥΝ: Paul Frankeur, Laurent Terzieff, Michel Piccoli, Alain Cuny, Edith Scob, Bernard Verley, François Maistre, Claude Cerval, Muni, Julien Bertheau, Ellen Bahl



Δεν υπάρχουν σχόλια: