Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κυριακάτικο Ξύπνημα

Η ταινία Κυριακάτικο Ξύπνημα προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1954 και έκοψε 103.252 εισιτήρια.  Ήρθε στην 1η θέση σε 21 ταινίες.  Η ταινία ήταν παραγγελία του Δημήτρη Χορν, προς τον φίλο του Κύπριο σκηνοθέτη Μιχάλης Κακογιάννης  και είχε στόχο να διαφημίσει το θεατρικό θίασο που είχε με την Έλλη Λαμπέτη και τον Γιώργο Παππά. Η παραγγελία καθόριζε, τρεις ισοδύναμους ρόλους, κάτι που τήρησε ο Κακογιάννης. Τα εξωτερικά γυρίστηκαν στην Αθήνα, ενώ τα εσωτερικά στα στούντιο Νάχας, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

 ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο έρωτας και τα παιχνίδια της μοίρας πρωταγωνιστούν σε αυτή την υπέροχη ρομαντική κωμωδία του Μιχάλη Κακογιάννη που ήταν υποψήφια για το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Κανών το 1954.  Μια νεαρή πωλήτρια χάνει από ατύχημα ένα λαχείο που τα νούμερά του ήταν ίδια ακριβώς με την ημερομηνία της γέννησής της.  Τυχαία πέφτει στα χέρια ενός γοητευτικού καλλιτέχνη ο οποίος διαπιστώνει πως το λαχείο έχει κερδίσει το πρώτο αριθμό.  Όταν η νεαρή κοπέλα το μαθαίνει, προσπαθεί να εντοπίσει το χαμένο λαχείο και καταλήγει στο νεαρό.  Η αρχική σύγκρουση και αντιπάθεια μεταξύ τους θα εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα.

 ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Κακογιάννης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Έλλη Λαμπέτη
Γιώργος Παππάς 

Δημήτρης Χορν
Τασσώ Καββαδία
Σαπφώ Νοταρά
Μαργαρίτα Παπαγεωργίου
Χρυσούλα Πατεράκη
Γιώργος Ιορδανίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια: