Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τσάρλι Τσάπλιν - Το τσίρκο


Ο Σαρλό βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα τσίρκο, διότι τον καταδιώκει η αστυνομία επειδή νομίζει ότι είναι πορτοφολάς. Την ώρα του προγράμματος, ο Σαρλό κατρακυλάει στην πίστα. Η εμφάνισή του κάνει το κοινό να γελά και ο διευθυντής του τσίρκου τον προσλαμβάνει αμέσως σαν κλόουν. Ο Σαρλό ερωτεύεται την ιπποκόμο αλλά ο αντίζηλός του καταφέρνει να τον διώξει.

Μια ταινία πιο δραματική από κωμική χάρη στην εξαιρετική επίδειξη του Τσάρλι Τσάπλιν που ξέρει να κάνει τον κόσμο να γελά μέσα από τις πιο συγκινητικές καταστάσεις.

«Κάθε σκηνή είναι ένα διαμάντι χιούμορ, αυθορμητισμού και διάνοιας», έγραψε η εφημερίδα New York Daily News, το 1928).

Σκηνές που ξεχωρίζουν: Ο Σαρλό πάνω στο σκοινί του ακροβάτη δέχεται την επίθεση μαϊμούδων που τον ξεγυμνώνουν, ο Σαρλό μέσα στην αίθουσα με του χίλιους καθρέφτες, οι περιπέτειές του με τα ζώα, η θλίψη του μπροστά στον στρογγυλό αποτύπωμα στο έδαφος που άφησε το τσίρκο μετά την αναχώρησή του.

Η σκηνή όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν μπαίνει μέσα στο κλουβί του λιονταριού ήταν η πιο δύσκολη κι η πιο επίπονη σε όλη την καριέρα του μεγάλου κωμικού μια και χρειάστηκε να επαναληφθεί πάνω από 200 φορές. Ο Τσάπλιν εξασκήθηκε στο περπάτημα πάνω σε σκοινί επί βδομάδες πριν το έργο και τελικά στην σχετική σκηνή είναι αυτός που περπατά πάνω στο σκοινί 8 μέτρα πάνω από την γη.

Το γύρισμα της ταινίας συνοδεύτηκε με αλλεπάλληλες μικρές καταστροφές: μία θύελλα κατέστρεψε τη μεγάλη σκηνή του τσίρκου, τα ντεκόρ καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από μια φωτιά, ένα λάθος στο εργαστήριο που εμφάνιζε το φιλμ υποχρέωσε τον Σαρλό να ξαναγυρίσει την πλειοψηφία των σκηνών.

Στην επανέκδοση του 1969 ο 80χρονος Τσάπλιν τραγουδά το τραγούδι των τίτλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: