Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή της Οχάρου


Η ζωή της Οχάρου είναι η πρώτη ταινία του Κένζι Μιζογκούτσι (Kenji Mizoguchi) που τον κάνει ιδιαίτερα γνωστό σε όλο τον κόσμο. Με την ταινία αυτή κερδίζει και το πρώτο του βραβείο στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

O Μιζογκούτσι θεωρείται ένας από τους 10 καλύτερους κινηματογραφικούς δημιουργούς όλων των εποχών, από το σινεμά του οποίου έχουν επηρεαστεί μεγάλοι σκηνοθέτες όπως ο Παζολίνι, ο Αγγελόπουλος και άλλοι. Στη συγκεκριμένη ταινία ο Μιζογκούτσι καταπιάνεται με τη θέση της γυναίκας στην μεσαιωνική ιαπωνική κοινωνία.

Η Οχάρου είναι η όμορφη καμαριέρα μιας πριγκίπισσας στο αρχαίο Κιότο. Ενώ η ομορφιά μπορεί να γίνει το εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή, τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι, όταν η γυναίκα, όποια κι αν είναι αυτή, σπάσει τους κανόνες και τα καλούπια μέσα στα οποία η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη...

Η ταινία, αν και θα μπορούσε να βρίθει μελοδραματισμών, μιας και διηγείται μια πραγματικά δραματική ιστορία, ωστόσο αποφεύγει αυτήν την παγίδα και αποτελεί μια γλαφυρή αποτύπωση της γυναικείας υποδούλωσης σε μια σκληρή για τη γυναίκα κοινωνία...

από το tvxs



Δεν υπάρχουν σχόλια: