Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κάποτε στην Αμερική


Μια συμμορία εβραίων παιδιών μεγαλώνει στο Μπρούκλιν, περνάει μαζί την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συναντιούνται ξανά μετά 35 χρόνια. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι ανήκουν στον χώρο των γκάγκστερ. 



Ο Σέρτζιο Λεόνε - δημιουργός των γουέστερν σπαγκέτι  επιστρέφει στο σινεμά µε μια μοναχική και «στυφή» ταινία. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του φυλακισμένου γκάγκστερ Χένρι Γκέι και η μουσική είναι του Ένιο Μορικόνε. Ο Ρόµπερτ ντε Νίρο πλάθει ένα σπουδαίο ρόλο, καθώς μέσα από το κουρασμένο του πρόσωπο ζωγραφίζονται όλες οι ιστορικές και κοινωνικές φάσεις της σύγχρονης Αμερικής του εικοστού αιώνα. 

Αφού είχε απορρίψει τον Νονό, ο Sergio Leone καταφέρνει το δικό του γκανγκστερικό έπος, που μέλει να είναι και η τελευταία του ταινία. Η υποδοχή στις Κάνες ήταν τόσο μεγάλη, που την προβολή ακολούθησαν 15 λεπτά όρθιου χειροκροτήματος. Η Ευρώπη ευτύχησε να δει την ολοκληρωμένη εκδοχή των περίπου τεσσάρων ωρών, αντίθετα με τις ΗΠΑ που είδαν μια κατά πολύ συντομότερη, αντίθετα με την θέληση του σκηνοθέτη. Κάποιοι ρίχνουν σε αυτό τα αίτια της αποτυχίας στις ΗΠΑ, όπου δεν είχε ούτε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Πόσο μάλλον όταν ο Ennio Morricone παρουσίαζε ένα από τα καλύτερα σάουντρακ όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε με τους: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέιμς Γουντς, Ελίζαμπεθ Μακ Γκάβερν, Μπαρτ Γιανγκ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: