Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Το Κεντρί


Η ταινία Το Κεντρί (Αγγλ. The Sting) είναι γκανγκστερική περιπέτεια παραγωγής 1973, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ. Πρωταγωνιστες της ταινίας είναι ο Πωλ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κι ο Ρόμπερτ Σω. Η ταινία γυρίστηκε με σκοπό να επανενώσει τον Πωλ Νιούμαν, το Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τον Τζορτζ Ρόι Χιλ, που είχαν συνεργαστεί ξανά με μεγάλη επιτυχία το 1969 για λογαριασμό της ταινίας
Οι Δυο Ληστές (Butch Cassidy and the Sundance Kid). Το σενάριο έγραψε ο Ντέιβιντ Γουόρντ, ο οποίος εμπνεύστηκε από τη ζωή των αδελφών Φρεντ και Τσάρλι Γκόντορφ, περιβόητων χαρτοπαίκτων, στους οποίους αναφέρεται ο Ντέιβιντ Μωρέρ στο βιβλίο του, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, The Big Con: The Story of the Confidence Man.
 

Το "κεντρί" του τίτλου, έχει να κάνει με τη στιγμή που ο κομπιναδόρος τελειώνει το παιχνίδι και μαζεύει τα χρήματα από τους υπόλοιπους χαρτοπαίκτες. Η απάτη του θεωρείται επιτυχημένη εφόσον οι υπόλοιποι χαρτοπαίκτες δεν έχουν καταλάβει την κομπίνα. Η ταινία είναι χωρισμένη σε κεφάλαια από απεικονίσεις φιγούρων της τράπουλας πάνω στις οποίες εμφανίζονται μεσότιτλοι με σχόλια πάνω στην ταινία. Ο Μάρβιν Χάμλις που ανέλαβε τη μουσική επένδυση της ταινίας διασκεύασε το μουσικό κομμάτι The Entertainer του Σκοτ Τζόπλιν. Η διασκευή του Χάμλις έκανε τεράστια επιτυχία σκαρφαλώνοντας στη λίστα επιτυχιών Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ταινία προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε 7, μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: