Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το Σπίτι με τους Κορυδαλλούς


Αρχές του 1915. Ο θείος Γερβάντ, έπειτα από σαράντα χρόνια απουσίας στην Ιταλία, ετοιμάζεται να γυρίσει στο Σπίτι με τους Κορυδαλλούς. Ονειρεύεται να σφίξει και πάλι στην αγκαλιά του τη μάνα του, Σουσανίγκ, και τα αδέλφια του. Η οικογένεια σηκώνεται στο πόδι για να υποδεχτεί τον μεγάλο αδελφό.
Ωστόσο, η μοίρα και οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν άλλα σχέδια. Η Ιταλία μπαίνει στον πόλεμο και οι Νεότουρκοι κυνηγούν το όνειρο της Μεγάλης Τουρκίας. Ο Γερβάντ δε θα έρθει ποτέ και η γιορτή θα δώσει τη θέση της στον πόνο. Οι άντρες συλλαμβάνονται και εκτελούνται, ενώ τα γυναικόπαιδα της οικογένειας Αρσλάν ξεκινούν το μαρτυρικό τους ταξίδι προς την έρημο της Συρίας και τη σωτηρία. Η ιστορία μιας οικογένειας κι ενός λαού που αφανίστηκε, μιας εποχής αθώας, που τελείωσε βάναυσα και που μονάχα οι αναμνήσεις και οι μαρτυρίες όσων επέζησαν την κράτησαν ζωντανή και δεν την άφησαν να χαθεί. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία για τη γενοκτονία των Αρμενίων!Η επιστροφή των Ταβιάνι, ύστερα από μία δεκαετία απουσίας, θίγει ένα μεγάλο ιστορικό έγκλημα που «θάφτηκε» μαζί με τα θύματά του. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Αντ. Αρσλάν.

Πρωταγωνιστούν:
Paz Vega
Moritz Bleibtreu
Alessandro Preziosi


Σκηνοθεσία: Paolo & Vittorio Taviani
Σενάριο: Antonia Arslan




Μέρος πρώτο




 Μέρος δεύτερο 


Δεν υπάρχουν σχόλια: