Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Το νησί της σιωπής


Η ταινία είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια μελέτη που αναβιώνει τη ζωή στον τόπο εξορίας των λεπρών, στη Σπιναλόγκα. Παρακολουθούμε ερωτικές και συναισθηματικές περιπέτειες, ιδεολογικές και συναισθηματικές συγκρούσεις με ήρωες ασθενείς, γιατρούς και διάφορους αυτόχθονες.
Ο γιατρός Στάθης Χτενάς (Γιώργος Καμπανέλλης) είναι απογοητευμένος από την κατάσταση στο νησί και εξομολογείται στο δάσκαλο (Ορέστης Μακρής) ότι σύντομα θέλει να φύγει. Σύντομα, η ζωή τους αλλάζει με την άφιξη μιας νέας εθελόντριας γιατρού, της Αγγέλας (Νίνα Σγουρίδου), της οποίας η δυναμική παρουσία μεταμορφώνει τη ζωή στο νησί. Ο Στάθης και η Αγγέλα γίνονται ζευγάρι και κάνουν τα πάντα για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Σπιναλόγκα. Όμως, με αφορμή την "απόδραση" από το νησί του μικρού Σήφη (Τζαννής Κουρκουλάκος), η στάση του Στάθη αλλάζει. Μετά από διάφορες περιπέτειες, ο Στάθης αποκαλύπτει στην Αγγέλα ότι ως παιδί ήταν λεπρός, αλλά γιατρεύτηκε στην Ελβετία. Τελικά, μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η Σπιναλόγκα κλείνει. 


Χρονιά Παραγωγής:

1958

Σκηνοθέτης:

ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΥ ΛΙΛΑ
 Σενάριο:
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: