Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η Κυρία και ο Ναύτης

Γνωστό και ως Swept Away
Η Raffaella είναι μια πλούσια υπεροπτική καπιταλίστρια απ’ το Μιλάνο που μαζί με τους φίλους της βρίσκεται σε καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Μέρος του πληρώματος του ιστιοπλοϊκού που τους μεταφέρει, είναι ένας φτωχός και «άγριος» ναύτης, ο Gennarino, τον οποίο η Raffaella συνεχώς εξευτελίζει, πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο τρόπο.
Στις παράλογες απαιτήσεις της συμπεριλαμβάνεται το ν’ αλλάζει μπλούζα κάθε λίγο και λιγάκι αφού της μυρίζει άσχημα ο ιδρώτας του, να μαγειρεύει καλύτερα, να φτιάχνει φρέσκο και όχι ξαναζεσταμένο καφέ κ.ά. που κάνουν τον Gennarino έξω φρενών.

Η διαμάχη είναι ταξική κυρίως αλλά και μεταξύ των φύλων αφού ο ναύτης απ’ τη Νότια Ιταλία συχνά αναφέρει ότι η θέση της γυναίκας είναι σπίτι να φροντίζει το σύζυγο. Κάποια μέρα που η Raffaella ξυπνά αργά κι έχει όρεξη για απογευματινό μπανάκι, παίρνει τον Gennarino και ξανοίγονται στο πέλαγος με φουσκωτό παρά τις επιφυλάξεις του έμπειρου ναύτη για τους κινδύνους της βραδινής τους εξόρμησης. Κάπου εκεί χαλάει η μηχανή και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Τώρα ο ισχυρός είναι αυτός, η Raffaella όμως θα χρειαστεί λίγες μέρες για να το συνειδητοποιήσει και να του δοθεί ψυχή τε και σώματι στο νησάκι που θα τους βγάλει το κύμα μετά από 2-3 μέρες.

Η πείνα τη θερίζει, οι κακουχίες καταπονούν το… αριστοκρατικό της σώμα και μόνη λύση είναι να ακολουθεί τις οδηγίες του άνδρα-κυνηγού που απολαμβάνει τον εξευτελισμό της. Στη μάχη αυτή, ο Gennarino δε θα φανεί επιεικής. Θα αντιμετωπίσει τη Raffaella με το χειρότερο τρόπο, παίρνοντας εκδίκηση για όσα προηγήθηκαν στο σκάφος αλλά και για όσα δεινά πέρασε στη ζωή του λόγω των ταξικών αποκλεισμών. 


Σκηνοθεσία: Lina Wertmüller
Σενάριο: Lina Wertmüller
Ηθοποιοί: Giancarlo Giannini, Mariangela Melato και Riccardo Salvino


Δεν υπάρχουν σχόλια: