Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ω αδερφέ που είσαι


Το μόνο όνειρο που δεν έκανε για τη ζωή του ο Everett Ulysses McGill (George Clooney) ήταν η καταδίκη σε καταναγκαστικά έργα. Όπως κάθε κρατούμενος που σέβεται τον εαυτό του σχεδιάζει να αποδράσει. Μαζί του θα φύγουν οι οι συγκρατούμενοί του Pete (John Torturro) και Delmar(Tim Blake Nelson). Οι τρεις άνδρες συμφωνούν να το σκάσουν αναζητώντας έναν θαμμένο θησαυρό και υποσχόμενοι μόλις τον βρουν να τον μοιραστούν σε ίσες μερίδες και κατόπιν να γυρίσουν στις οικογένειές τους. Η πορεία τους στον Αμερικάνικο νότο του 30 αρχίζει να θυμίζει Οδύσσεια αφού οι άνθρωποι του νόμου βρίσκονται στο κατόπι τους. Και δεν φτάνει αυτό. Στο δρόμο τους εμφανίζονται ένας μουσικός που βιάζεται για να τραγουδήσει σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ένας μονόφθαλμος απατεώνας που πουλά Βίβλους, ο διαβόητος γκάνγκστερ Babyface Nelson, ένας Κυβερνήτης που αγωνίζεται για την επανεκλογή του, μερικές νυμφομανείς" σειρήνες, η Κου Κλουξ Κλαν και κάποια Penny (Holly Hunter), που κρύβει πολλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν του Everett - Οδυσσέα. Θα τα καταφέρουν να φτάσουν στην" Ιθάκη.
Με τον Όμηρο να αποτελεί έμπνευση για τους αδελφούς Coen το "O Brother Where Art Thou" δίνει την Οδύσσεια με μια νέα οπτική. Ο George Clooney αφήνει τον ρόλο του macho man, αποκτά ένα γοητευτικότατο μουστακάκι και δίνει ουσία στην ταινία. Στο υπόλοιπο cast συναντάμε ηθοποιούς που έχουν ξανασυνεργαστεί με τους αδελφούς Coen όπως οι John Turturro, John Goodman, Michael Badalucco και Holly Hunter. Η ταινία άφησε καλές εντυπώσεις στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: