Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο λάκκος

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα Κόμπο Άμπε, η ταινία δεν είναι παρά ένα σκοτεινό, λιτό, σουρεαλιστικό και ατμοσφαιρικό πορτρέτο της αποξένωσης, της πνευματικής κενότητας και της ηθικής κατάπτωσης.
Μυστήρια διαδραματίζονται σ’ αυτό το εμπνευσμένο και άχρονο δράμα φόνου και ίντριγκας. Με την κάλυψη του σκοταδιού, ένας εξαθλιωμένος ανθρακωρύχος και ο νεαρός γιος του, εγκαταλείπουν τη δουλειά και το χωριό τους αναζητώντας την τύχη τους μακριά από τον αυταρχικό έλεγχο που ασκείται από τη βιομηχανία.
Ένας μυστηριώδης ξένος, ντυμένος με λευκό κοστούμι, τους φωτογραφίζει από απόσταση. Αργότερα, ο ανθρακωρύχος, αποδεχόμενος μια σημαντική θέση εργασίας που του προσφέρεται, θα μεταβεί σε ένα ανησυχητικά άδειο χωριό. Η μοναδική κάτοικος είναι η ιδιοκτήτρια ενός ζαχαροπλαστείου, που τους εξηγεί ότι το τοπικό ορυχείο έκλεισε και η πόλη ερήμωσε, καθώς οι εργάτες έφυγαν, για να αναζητήσουν αλλού δουλειά. Ανεξήγητα γοητευμένος από την πόλη-φάντασμα, ο ανυποψίαστος ανθρακωρύχος συναντά τον άνθρωπο με το λευκό κοστούμι, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με το ακατανόητο, αλλά μοιραίο πεπρωμένο του.

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χιρόσι Τεσιγκαχάρα
    

ΠΑΙΖΟΥΝ: Hisashi Igawa, Kunie Tanaka, Hideo Kanze, Kazuo Miyahara, Sumie Sasaki, Kanichi Omiya, Kei Sato, Sen Yano

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: