Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Νοτιότερα των συνόρων

Τι γίνεται νοτιότερα των συνόρων των ΗΠΑ; Γιατί τόσο μίσος και προπαγάνδα για τον Ούγκο Τσάβες , τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Βενεζουέλας ;
Αναζητώντας μια απάντηση γι΄αυτά τα ερωτήματα ο Όλιβερ Στόουν αποφάσισε να γυρίσει το 2009 την ταινία -- ντοκιμαντέρ «South of the border» (νοτιότερα των συνόρων) εστιάζοντας στο «φαινόμενο Τσάβες», του οποίου η σκέψη του και μόνο τόσο πολύ ταράζει τις ΗΠΑ .
Σε μια σειρά συνομιλιών ο Stone συνομιλεί με τους προέδρους Evo Morales (της Βολιβίας) , Lula Da Silva (της Βραζιλίας) , Cristina Kirchner (της Αργεντινής) μαζί με τον σύζυγο της και πρώην πρόεδρο Néstor Kirchner , Fernando Lugo (της Παραγουάης) , Rafael Correa (του Εκουαδόρ) και Raúl Castro (της Κούβας) , με τον καθένα από τους παραπάνω να του επιβεβαιώνει ότι έχει έρθει ο καιρός της αλλαγής για την Λατινική Αμερική . Σύμφωνα με τον ίδιο τον σκηνοθέτη ο καλύτερος τρόπος για να απεικονιστεί αυτός ο νέος παλμός στην Λατινική Αμερική ήταν να ταξιδέψουμε και να μιλήσουμε με τους συμμάχους του Τσάβες στην περιοχή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: