Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών που αναφέρονται σε αυτό το blog,
και στους ιδιοκτήτες-παραγωγούς. Η online θέαση των ταινιών από αυτό το blog, γίνεται ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς. Εάν κάποια ταινία σας αρέσει και επιθυμείτε να την έχετε στην ταινιοθήκη σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το επίσημο DVD από την αγορά.


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ταινίες προσφέρονται μόνο για προσωπική προβολή

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κισλόφσκι - Three Colors , Βlue

Η ταινία «Τρία χρώματα: η μπλε ταινία», είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφσκι πάνω στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, -ακολούθησε το λευκό και το κόκκινο- που εκπροσωπούν αντίστοιχα τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης. Αυτή η  υψηλής αισθητικής ταινία, αναφέρεται στην ελευθερία που βιώνεται ως απόλυτη αγάπη, ερμηνεύοντας στην ουσία το απόσπασμα από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου 


 Η Μπλε Ταινία είναι η ιστορία της Ζιλί η οποία έχασε τον άνδρα της και τη μικρή τους κόρη σε ένα δυστύχημα. Η βασική έννοια της ταινίας για την Ελευθερία αναδεικνύεται μεσα από την προσπάθεια της Ζιλί να ξεκινήσει μια νέα ζωή ελεύθερη από δεσμεύσεις, υπάρχοντα, πόνο και αγάπη. Σκοπεύει να αυτοκτονήσει πνευματικά και να ξανάρθει στον κόσμο ανεξάρτητη, ανώνυμη και μόνη.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Κριστόφ Κισλόφσκι (Krzysztof Kieslowski)

ΧΩΡΑ: Γαλλία, Πολωνία, 1993

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98’ έγχωμη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Zbigniew Preisner  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Slawomir Idziak


ΠΑΙΖΟΥΝ: Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche), Μπενουά Ρεζέν (Benoit Regent), Εμανουέλ Ριβά (Eman

uel Riva), Φλοράνς Περνέλ (Florence Pernel) κ. α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: